Naša nemocnica v Čadci, občianske združenie sa uchádzalo so svojim projektom o Participatívne dotácie z dotačného programu Žilinského samosprávneho kraja.

 Projekt bol zameraný na dokončenie parku – oddychovej zóny za chirurgickým pavilónom, kde  Kysucká nemocnica minulý rok na ňom vysadila jedle a malolisté lipy. V strede oddychovej zóny sa nachádza logo Kysuckej nemocnice.

Vďaka finančnej podpore Žilinského samosprávneho kraja a verejnosti, ktorá prostredníctvom online hlasovania podporila náš projekt, sme mohli získať finančné prostriedky na dobudovanie parku a zlepšenie verejného priestoru.  

Úpravou nevyužitého pozemku sa podarilo občianskemu združeniu výsadbou kvetov, kríkov, osadením lavičiek, vybudovaním chodníkov zveľadiť životné prostredie pre zamestnancov nemocnice, ale aj ostatných návštevníkov, ktorí radi trávia svoj voľný čas v prírode. Zveľadením tohto prostredia sa prispeje aj k liečbe pacientov, ktorí môžu relaxovať v príjemnom prostredí na čerstvom vzduchu, či sa potešiť pekným výhľadom z balkóna nemocničnej izby.

Hoci je v súčasnosti zimné obdobie, veríme, že na jar každý uvidí park v plnej kráse a nájde tu pokoj a pohodu na oddych a zrelaxovanie nielen svojho tela, ale aj mysle.